Boloňská omáčka se dá použít k těstovinám i na lasagne. Recept nejen pro vegetariány.
2 ks | cibule |
4 ks | rajče |
2 ks | mrkev |
20 g | dohucovací polévková směs |
3 řapíky | řapíkatý celer |
200 g | bílé suché víno |
1 balíček | malý rajský protlak |
100 g | sójový granulát |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
parmazán | |
mletý černý pepř | |
muškátový oříšek mletý | |
podle potřeby | |
máslo | |
olivový olej |
Do kastrůlku dáme sojový granulát, cca 20 g polévkové ochucovací směsi a 10 minut povaříme. Uvařenou sóju scedíme a vymačkáme přebytečnou vodu. Na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na másle, po chvíli přidáme drobně nasekanou mrkev a celer. Zeleninu 5 minut podusíme. Přidáme uvařenou sóju, sůl, pepř, mléko a povaříme dalších 15 minut. Boloňskou omáčku dochutíme muškátovým oříškem a vínem, povaříme dalších 10 minut. V závěru přilijeme do omáčky pyré z rajčat a rajský protlak. Provaříme posledních pár minut a v případě potřeby dochutíme solí a pepřem. Vegetariánskou boloňskou omáčku podáváme s těstovinami, omáčka je vhodná na přípravu lasagní. Na talíři vegetariánskou boloňskou omáčku posypeme parmazánem.
Život bez masa: Staňte se na pár dní vegetariánem
Vegetariáni se často potýkají s nepochopením a jednou z obvyklých otázek, která směrem k nim vychází z úst masožravců, je "A co jako jíš?" Pokrmy bez masa, to nejsou jen nudné saláty a zelenina bez chuti, ale i nápadité a do detailu propracované recepty ze zdravých a plnohodnotných surovin. Máme pro vás 12 tipů na hlavní jídlo ve vegetariánské verzi.
autor Jana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena