Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu. Většinou je stačí prolít vroucí vodou a nechat 3 - 4 minuty odstát.
Zelený hrášek vyloupeme z lusků a povaříme v osolené vodě doměkka. Zelí nakrájíme na nudličky. Cuketu oloupeme a nastrouháme. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka, papriku na kostičky.
V hlubokém hrnci rozpálíme olej a na něm nejprve osmahneme cibulku. Poté přidáme zelí s paprikou a znovu osmahneme. Přidáme hrášek a cuketu. Za občasného promíchání asi 5 minut restujeme, poté osolíme a opepříme. Na závěr zakápneme zeleninovou směs sojovou omáčkou.
Zeleninu promícháme s rýžovými nudlemi a podle potřeby ještě dochutíme citronem a znovu sojovou omáčkou, které v tomto receptu není nikdy dost.
Vietnamské veganské nudle podáváme teplé i studené jako hlavní chod.