0.4 hrnku | olej | |
0.5 lžičky | sůl | |
3 ks | vejce | |
1.5 hrnku | mléko | |
2 lžičky | kypřicí prášek do pečiva | |
3 lžičky | cukr moučka | |
1.8 hrnku | hladká mouka | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
šlehačka | ||
ovoce | ||
podle potřeby | ||
tuk na vymazání |
Oddělíme bílky od žloutků a zvlášť je do tuha vyšleháme. V druhé míse ušleháme zbylé ingredience a poté opatrně vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Vafle pečeme na rozpáleném a olejem vymazaném vaflovači. Hotové vafle podáváme s ovocem a zdobíme šlehačkou apod.
Recepty do sbírky: Oblíbené domácí vafle 10x jinak
Připravte si tuto původně belgickou pochoutku na 10 způsobů. Snídaně, kterou potěšíte nejen děti. Chutnají božsky se šlehačkou, čerstvým ovocem, marmeládou, čokoládou i medem.
Jde to i bez vajec a mléka, nevěříte? Zkuste tyto veganské vafle krok za krokem
Snídaně nebyla nikdy jednodušší. K dokonalým vaflím vám bude stačit pouze 5 surovin a navíc nepotřebujete k přípravě váhu. Pojďte si s námi připravit křupavé a nadýchané vafle krok za krokem.
Autor:Jalma
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena