130 ml | rum | |
500 ml | voda | |
1 ks | pomeranč | |
1 ks | citron | |
4 ks | hřebíček | |
140 g | cukr krupice | |
1 ks | badyán | |
500 ml | bílé víno | |
2 ks | skořice celá |
Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu. Vodu smícháme s cukrem, pomerančovou a citronovou šťávou přivedeme k varu. Pak přilijeme rum s vínem a přidáme koření. Punč opět zahřejeme až k bodu varu. Horký vánoční punč naléváme do nahřátých sklenic. Každou sklenici zdobíme polovinou plátku pomeranče a citronu. Ihned podáváme.
Vánoční trhy u vás doma: Vrhněte se na voňavý punč i domácí trdelník
Voňavé nápoje pro zahřátí: Zkuste jablečný punč, grog i kokosovou kávu
Začaly zimní radovánky a milovníci sněhu a zimních sportů vyráží na hory. Po dlouhých hodinách strávených na sjezdovkách nebo na běžeckých tratích člověk promrzne a tak nejjednodušší a nejúčinnější způsob jak zahřát prokřehlé tělo je teplý nápoj s kapkou alkoholu nebo bez. Přinášíme vám několik zajímavých receptů, jak se zahřát teplým nápojem. Mezi nejčastěji podávané horké nápoje patří samozřejmě svařené víno a grog. Základem těch nejlepších voňavých drinků je dobré víno, silný rum a hlavně různé druhy koření, které připravovaným nápojům dodá chuť a nezapomenutelné aroma.
Autor:ikllombgh
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena