Recept na výbornou a chutnou náplň do vánočně připraveného krocana.
Hodnocení
4.7
/ 5 (14x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
4 ks
vejce
100 g
tuk
500 g
vepřová plec
250 g
jedlé kaštany
150 g
vepřová nebo drůbeží játra
podle chuti
sůl
mandle
muškátový květ
podle potřeby
strouhanka
Postup přípravy
Kaštany uvaříme v mléku tak, aby byly měkké. Kaštany oloupeme a pomeleme.
Máslo se solí a muškátovým květem vyšleháme, postupně přidáváme žloutky. Přidáme pomleté maso a pomletá játra, mleté kaštany a zamícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků. Nakonec do náplně přidáme trochu strouhanky. Možno přidat i nadrobno nakrájené loupané mandle.
Hotovou vánoční náplní plníme většího krocana.