Dbáme na to, aby všechny ingredience na těsto měly pokojovou teplotu. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a špičkou nože vyškrábneme dřeň. Na obalení rohlíčků promícháme v míse vanilínový cukr s moučkovým.
Připravíme se těsto. Mouku a moučkový cukr prosejeme a promícháme s vanilkou. Oloupané mandle jemně umeleme a nasypeme na mouku. Do středu vložíme žloutky a spolu s kousky másla vypracujeme na vále husté hladké těsto, které necháme asi hodinu odpočinout.
Z těsta tvarujeme rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi při 180 °C dorůžova. Ještě teplé cukroví obalíme v ochuceném moučkovém cukru s vanilkou.
Vychladlé vanilkové rohlíčky z loupaných mandlí uchováme v plastové krabici a podáváme jako pohoštění ke kávě nebo čaji.
Uvedené množství těsta je určeno na 2 plechy vanilkových rohlíčků.
Další vynikající recept na vanilkové rohlíčky