Recept na lahodné a křehké vanilkové rohlíčky, které zvládne každý.
Hodnocení
1.0
/ 5 (1x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
těsto
120 g
máslo
1 ks
žloutek
50 g
cukr moučka
200 g
hladká mouka
na obalení
1 hrnek
cukr moučka
1 balíček
vanilkový cukr
1 balíček
skořicový cukr
Postup přípravy
Ze všech uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne v chladu odpočinout.
Poté vyvalujeme stejně silné válečky, ukrajujeme z nich kousky a tvarujeme pokud možno stejné rohlíčky, které klademe na vymazaný plech a jejich konce zahneme.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým a skořicovým cukrem.