Připravíme si velkou mísu, v níž ušleháme žloutky s cukrem, máslem (tukem na pečení), tvarohem, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Do husté hmoty potom přidáme mouku s kypřícím práškem do pečiva, mléko, nastrouhanou čokoládu Margot a nakonec ušlehaný bílkový sníh.
Těsto dáme do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy. Někdy formu vysypu kokosem. Místo bábovky můžeme použít formu na velikonočního beránka. Tvarohovou bábovku s čokoládou Margot pečeme cca 45 minut ve vyhřáté troubě. Ze začátku přikrýváme bábovku pečícím papírem, který před dopečením sundáme.
Tvarohovou bábovku s čokoládou Margot podáváme nakrájenou na dílky třeba k odpolední kávičce.
Upozornění: Těsto není řídké, dáváme ho do formy lžící.