zálivka | ||
---|---|---|
600 g | cukr | |
2 l | voda | |
náplň | ||
2 kg | třešně |
Třešně pečlivě umyjeme a necháme je odmočit ve studené vodě. Odmočené třešně necháme okapat a naplníme jimi připravené a dobře vypláchnuté zavařovací sklenice. Mezitím si připravíme nálev - voda + cukr. Vodu přivedeme k varu, vsypeme cukr a jakmile se rozpustí, odstavíme vodu z plotny a nálev necháme trochu vychladnout. Nálevem zalijeme připravené třešně ve sklenicích, sklenice pečlivě uzavřeme a sterilujeme po dobu 25 minut při teplotě 85 °C. Třešňový kompot podáváme podle potřeby a chuti.
Jak vyzrát na alergii? Čerstvé jahody povařte a připravte z nich jahodový kompot
Máte doma alergika na čerstvé jahody? Poradíme vám, jak mu je dopřát bez alergické reakce, a to díky receptu na výborný jahodový kompot.
Propadněte rychlému zavařování a připravte si zdravé marmelády a zavařeniny
V dnešní době je výroba vlastních domácích pochutin určených ke konzumaci čím dál oblíbenější. Pro své děti a koneckonců ani pro sebe nechceme kupovat ošizené marmelády a zavařeniny, které jsou plné "éček" a nikomu nechutnají. Ty kvalitnější výrobky bývají často předražené, a tak udělají velkou díru do peněženky. Zvlášť pokud jste zvyklí konzumovat tyto produkty několikrát do týdne. Domo-elektro a jejich zavařovací hrnce vykonají téměř veškerou práci za vás!
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena