Lišky očistíme a vaříme ve vodě cca 15 minut. Pak vodu slijeme a lišky pokrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a másla a cibuli necháme zesklovatět. Pak přidáme posolené, pokmínované a popepřené lišky. Dusíme je cca 5 minut.
Směs dáme do pekáčku a rozložíme na ni filety z tresky, posolené a trochu též popepřené a pokmínované. Vše necháme cca 15 minut zapéct v rozehřáté troubě. Zakysanou smetanu smícháme s trochou soli a pepře. Pekáček s treskou vyndáme z trouby a na jednotlivé porce nalijeme ochucenou zakysanou smetanu. Můžeme (ale i nemusíme) posypat strouhaným sýrem. Pečeme dalších cca 10 - 15 minut.
Porce tresky na liškách ozdobíme petrželkou. Jako příloha je vhodný chléb nebo vařené brambory.