Zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky. Cibuli na půlměsíčky a omytý pórek krájíme na krátké proužky. Kuřecí maso rozkrájíme také na nudličky a promícháme se lžičkou solamylu.
Pak podle návodu na obalu uvaříme rýži. Rýže můžeme uvařit i více než 1 balíček. Během vaření rýže stihneme osmažit směs ze zeleniny a masa.
Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmahneme dorůžova. Přisypeme pórek a smažíme, dokud nepovadne. Ochutíme paprikovou vegetou a pepřem.
Na jiné pánvi zprudka na oleji osmahneme zelí. Trochu ho posolíme, aby pustilo vodu a změklo a posypeme zázvorem. Pokud nemáme zázvor, tak mletým kmínem. Zelí nesmažíme dlouho, mělo by zůstat polosyrové, křupavé.
Osmažené zelí smícháme s masem a pórkem.
V hrnku důkladně rozmícháme 1 lžíci octa, 1 lžíci sójové omáčky, 2 lžičky cukru, 1 lžičku solamylu a 4 lžíce studené vody. Přilijeme ke směsi a prohříváme do zhoustnutí omáčky. Podle chuti přisolíme nebo opepříme. Nakonec do zeleniny s masem vmícháme i uvařenou rýži.
Tortilly prohřejeme v mikrovlnné troubě. Na každou tortillu navrstvíme po celé ploše směs z masa, zeleniny a rýže. Dva protilehlé okraje tortilly přehneme asi 2 - 3 cm směrem ke středu, aby náplň nevypadávala. Potom placku svineme jako palačinku.
Tortilly plněné zelnou směsí podáváme ještě teplé.