Uděláme si velkou kávu (nejlépe espreso 150 ml) a necháme ho chladnout. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.
K 5 žloutkům přidáme 5 lžic cukru krystal a šleháme metličkou či mixérem (jak je kdo líný), z bílků uděláme sníh šlehačem.
Do ušlehaných žloutků přidáme mascarpone - jen zašleháme ručně (nejlépe se rozšlehá metličkou).
Přidáme sníh a ručně jemně spojíme. Do vlažného kafe přidáme 2 panáčky amaretta a máčíme piškot z obou stran (cca 2 sekundy).
Na finální tiramisu jako od Itala skládáme piškoty následovně: na dno sklenice položíme piškoty, přidáme polovinu krému, opět piškoty a druhou polovinu krému. Nakonec tiramisu zasypeme kakaem a vložíme na 2 hodiny do lednice.
Poznámka: chcete-li aby dezert vypadal lépe, posypte ho až těsně před podáváním (kakao se totiž v lednici do krému vsákne).