Připravíme si veškeré ingredience, zeleninu očistíme. Brambory oloupeme. Maso použijeme kuřecí - prsa či stehenní řízky.
Rozehřejeme olej v pánvi, přidáme jemně nakrájenou cibuli a kari pastu (množství podle chuti), Mícháme asi 1 minutu, dokud se neobjeví výrazné aroma.
Na kari základ přidáme kuřecí maso nakrájené na 2 - 3 cm velké kousky a vaříme do uzavření masa. Přidáme 4 menší brambory nakrájené na 1,5 cm čtverečky a bujon, vše při občasném míchání vaříme 20 minut pod pokličkou. Na závěr přidáme zbylé ingredience podle chuti (kokosové mléko, limetovou šťávu, bazalku a rybí omáčku), povaříme asi 5 minut a thajské kuřecí kari je hotové.
Thajské kuřecí kari podáváme nejlépe s jasmínovou rýží.