Na půlce másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme si jíšku. Zalijeme ji mlékem, dobře prošleháme, okořeníme pepřem, muškátovým oříškem, sardelovou pastou, vegetou a trochu osolíme.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, propláchneme horkou vodou a promastíme olejem. Rybí filé nakrájíme na plátky, osolíme, pokapeme citronem a na pánvi na mírném ohni podusíme na másle. Podle potřeby trochu podlijeme vodou.
Do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku dáme polovinu těstovin, na ně vyskládáme podušenou rybu, poklademe kolečky rajčat, přidáme papriku na nudličky, posypeme kořením na ryby a zalijeme připravenou omáčkou z jíšky. Dáme zbytek těstovin, pokropíme máslem a po krátkém zapečení posypeme strouhaným sýrem se zelenou petrželkou. Asi půl hodiny dopékáme.
Těstoviny s rybou podáváme se zeleninovým salátem podle chuti.