Těstoviny dle vlastního výběru (vrtulky, kolínka, mašličky) uvaříme v osolené vodě podle návodu. Scedíme, necháme okapat a promícháme se lžící oleje.
Zeleninu scedíme a necháme okapat. Hrášek i kapii použijeme v množství podle chuti, já dala z každého půl velké konzervy, ale doporučovala bych ještě více, těstoviny budou šťavnatější. Kapii rozkrájíme na proužky nebo kostičky. Vejce rozšleháme se smetanou na vaření a dochutíme solí, pepřem a petrželkou.
Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a vařené uzené maso nakrájené na kostičky osmahneme. Vhodíme těstoviny, přidáme zeleninu a prohřejeme za stálého míchání. Pak vmícháme rozšlehaná vejce a necháme zatuhnout. Podle chuti ještě dokořeníme třeba libečkem.
Těstoviny s uzeným podáváme ihned jako teplý oběd či večeři.