Stačí 35 minut a velmi lehký a chutný oběd je na stole.
Hodnocení
3.2
/ 5 (5x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
podle potřeby
3 lžíce
olej
podle chuti
sůl
pažitka
provensálské koření
omáčka
200 ml
vývar
200 g
šunka
125 ml
mléko
250 g
cibule
30 g
polohrubá mouka
příloha
250 g
těstoviny
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme ve vroucí vodě téměř doměkka, scedíme je, promícháme
s olejem a přikryjeme.
Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka.
V horkém oleji cibuli opečeme, zasypeme moukou, krátce opražíme, postupně
zředíme vývarem a mlékem. 10 minut vaříme na hustší omáčku, osolíme a
okořeníme.
Šunku rozsekáme a vložíme do omáčky, krátce prohřejeme.
Těstoviny upravíme na talíři, přelijeme omáčkou a ozdobíme pažitkou.