Nejprve brusinky namočíme do rumu, jarní cibulku nasekáme na jemno a toustový chléb nastrouháme nahrubo. Telecí kýtu rozkrojíme na tenký obdélníkový plát. Telecí maso mírně naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme tymiánem.
V pánvi na rozpáleném másle osmažíme nasekanou cibulku a nastrouhaný toustový chléb, potom přidáme dva plátky slaniny a přimícháme okapané brusinky, nasekané mandle a vejce. Podle chuti vše opepříme a osolíme.
Připravenou směs rozprostřeme na plát masa, stočíme do rolády a obalíme zbylými plátky slaniny. Roládu zabalíme do alobalu a dáme péct na 15 minut do trouby předehřáté na přibližně 180 °C. Potom alobal opatrně otevřeme, roládu v něm podlijeme vývarem a už neuzavřenou dopékáme dalších přibližně 15 - 20 minut.
Telecí roládu s brusinkami nakrájíme na plátky a servírujeme nejlépe se šťouchanými bylinkovými bramborami, vhodnou přílohou je i bramborový salát.
Místo telecího masa je možné použít maso vepřové. Sušené brusinky je možné nahradit brusinkami z kompotu. Pokud roládu připravujete i pro děti, můžete snížit množství rumu a nejlépe ho úplně vynechat.