Rohlíky nakrájíme na kostičky necháme je rozmočit v mléce nebo vodě. Dobře je vymačkáme a přidáme je k mletému masu. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Polovinu přidáme k mletému masu. Přidáme lžičku hladké mouky, podle chuti sůl a pepř, směs pečlivě promícháme
Z hotové směsi tvarujeme kuličky. V kastrůlku rozehřejeme tuk a těftěli v něm opečeme. Pak je vyjmeme.
Do výpeku vsypeme druhou polovinu cibule. Zaprášíme moukou a připravíme zásmažku. Za stálého míchání ji rozředíme vývarem. Přidáme rajčatový protlak, bobkový list a osolíme. Omáčku provaříme. Pro masovou chuť můžeme přidat povařit těftěli. Provařenou omáčku přecedíme přes hustý cedník.
Těftěli s rajčatovou omáčkou podáváme horké. Vhodnou přílohou jsou těstoviny.