Tento recept jsem dostala od mé kamarádky, která je z Itálie. Věřím, že si pochutnáte!
Hodnocení
4.2
/ 5 (24x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
těsto
1 lžička
sůl
3 lžičky
máslo
3 lžíce
olivový olej
350 g
hladká mouka
200 ml
mléko nebo voda
25 g
čerstvé droždí
Postup přípravy
Hladkou mouku, máslo, olej, mléko, sůl a čerstvé droždí smícháme dohromady a těsto na pizzu necháme 2 hodiny odpočinout.
Z těsta vyválíme tenkou placku, na kterou nejprve dáme vrstvu rajčatového suga, oregano a plátky mozzarelly. Dále vrstvíme to, na co zrovna máme chuť - salám, zeleninu, houby.
Tenké těsto na pizzu pečeme na 180 °C asi 25 minut.
Foto: Thinkstock.com