Maso naškrábeme najemno ostrým nožem. Pokud se nám s ním nechce škrábat, umeleme jej.
Cibuli očistíme a nasekáme úplně najemno. Do masa vmícháme obě hořčice, cibuli, worcesterskou omáčku a lehce opepříme. Podle chuti můžeme maso doplnit o pár kapek tabasca nebo jej naopak zjemnit asi 2 lžícemi whisky. Maso nesolíme. Každý si jej osolí podle chuti a navíc by maso pustilo šťávu.
K masu bychom měli být něžní a moc jej nemačkat. Svíčková je velmi křehká. Stačí míchat jen zlehka.
Z masa vytvarujeme bochánek, který necháme v lednici uležet. Pak maso rozdělíme podle osob do mističek a v každé vytvoříme důlek.
Do důlků vychlazeného masa vložíme žloutky a můžeme podávat.
K tataráku nesmí chybět topinky s česnekem, kapary nebo zelenina.