5 ks | ředkvičky | |
1 ks | lime | |
1 ks | jarní cibulka | |
50 g | pasta tahini | |
150 g | hovězí kýta | |
200 g | skleněné nudle | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
sójová omáčka | ||
čerstvý koriandr | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
olivový olej |
Skleněné nudle namočíme do vody a necháme pár minut odstát. Poté nudle vložíme do vroucí vody a dáme vařit. Dobu varu dodržíme podle návodu. Uvařené nudle scedíme. Hovězí kýtu očistíme, nakrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme a zalijeme sójovou omáčkou. Na olivovém oleji maso orestujeme, až je opečené a měkké. Uvařené nudle dáme do mísy a rozmícháme s tahini pastou. Poté můžeme již servírovat. Na tahini nudle dáme maso, nakrájenou jarní cibulku, nakrájenou ředkvičku. Celé ochutíme vymačkanou šťávou z limetky a pokud máme, posypeme ještě nasekaným čerstvým koriandrem. Tahini limetkové nudle podáváme jako hlavní chod netradiční chuti.
Málokdy sáhneme po jiných nudlích než těch vaječných, pšeničných, obvyklé chuti. Ale víte, že se dají sehnat i nudle z hub a luštěnin?
(doba přípravy 60 min)
Autor:Vaření s láskou
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena