Smaženky z hrášku, bazalky a fety s pečenými rajčaty

Moje hodnocení
10x

Křupavé hráškové placičky se budou vyjímat jak na snídaňové tabuli, tak později během dne. Naservírujte je s pečenými rajčaty, prosciuttem a jogurtovomátovým dipem nebo avokádovým pyré. Můžete je také jednoduše zamrazit a vytáhnout z mrazáku v případě nouze a nečekaných návštěv.

4 porce
60 minut

Suroviny

Pečená rajčata

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Na plech rozmístěte přepůlená cherry rajčata, zakapejte je olivovým olejem a balzamikovým octem. Lehce osolte. Pečte je v předehřáté troubě asi 25–35 minut, dokud lehce nezkaramelizují. Poté troubu vypněte.
  3. Mražený hrášek nechte na pánvi lehce povolit. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, vejce, mléko a citronovou kůru. Přisypte nadrobený sýr feta, natrhané bazalkové listy a rozmražený hrášek. Dochuťte.
  4. Na pánvi na jedné lžíci olivového oleje smažte vždy po 1 lžíci těsta. Při střední teplotě postupně smažte všechny smaženky. Opatrně je převraťte naběračkou a z druhé strany smažte další 2 minuty. Než usmažíte všechny smaženky, přesuňte ty hotové do předehřáté trouby, aby nevychladly.
  5. Servírujte smaženky s pečenými rajčaty a prosciuttem.

PRIMA TIP: Bazalku můžete nahradit mátou nebo petrželí. Místo fety můžete použít kozí sýr, mozzarellu nebo sýr halloumi.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty