redakce Prima FRESH

Smažené cibulové kroužky v pivním těstíčku

Moje hodnocení
74x

Křupavé cibulové kroužky jsou oblíbenou chuťovkou nejen k pivu. Domácí příprava není vůbec složitá, a pokud čekáte společnost, určitě se mísa téhle křupavé dobroty neztratí.

1 porce
60 minut
americká

Suroviny

Těstíčko

Postup přípravy

  1. Připravte si odkládací mřížku, kterou položte na plech vyložený pečicím papírem nebo alobalem.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na cca 1cm plátky a ty poté rozdělte na jednotlivé kroužky.
  3. Obalte je ve škrobu, díky kterému na kroužky lépe přilne těstíčko a také pomůže, aby kroužky byly křupavější.
  4. V míse promíchejte hladkou mouku, kypřicí prášek, mletou papriku, sušený česnek, sůl a pepř. Poté postupně zašlehávejte metličkou pivo, až vznikne hladké těstíčko podobné konzistence jako na lívance. Pokud je těstíčko moc řídké, můžete přidat 1–2 lžíce mouky.
  5. V hrnci rozehřejte olej na teplotu 185–190 °C. 4–5 cibulových kroužků namočte do těstíčka, dobře je v něm obalte a vidličkou vyndejte, otřepte přebytečné těstíčko a postupně vkládejte do rozpáleného oleje. Pokud je správně rozpálený olej, měly by kroužky téměř okamžitě stoupnout k hladině.
  6. Smažte je asi minutu a 20 vteřin, poté je obraťte a smažte dalších 45 vteřin, poté je vidličkou přesuňte na připravenou mřížku.
  7. Takto postupně osmažte všechny připravené kroužky. Podávejte s oblíbeným dipem, BBQ omáčkou nebo kečupem.

PRIMA TIPY:

  • Pokud chcete kroužky udržet teplé, přesuňte je na mřížce do trouby předehřáté na 90 °C.
  • Místo piva můžete do těstíčka použít ledově vychlazenou minerálku nebo sodovku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty