Bohušovická mlékárna

Smažené bramborové placičky s dipem ze skyru a cukety

Moje hodnocení
6x

Po těchto plackách se zaručeně zapráší. Dokřupava usmažené karbanátky z vařených brambor doplňte svěžím dipem k namáčení ze skyru a mladé cukety.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V osolené vody uvařte brambory ve slupce doměkka.
  2. Zatímco se brambory vaří, nastrouhejte cuketu na hrubém struhadle, lehce ji osolte a nechte, aby pustila vodu. Tu pak slijte a vymačkanou cuketu smíchejte se skyrem, dosolte, opepřete a přidejte i část pažitky.
  3. Uvařené brambory rozmačkejte, přidejte k nim vejce, ovesné vločky, zbytek pažitky a sůl a dobře promíchejte.
  4. Ze vzniklého těsta vytvořte asi 12 malých karbanátků a každý opečte na pánvi s rozehřátým olejem asi 2 minuty z obou stran. Opečené karbanátky pak položte na talíř s ubrouskem, aby se vsákl přebytečný olej.
  5. Ihned servírujte s již připraveným dipem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bohušovická mlékárna


Přečtěte si také

Recepty