Akademiekvality.cz

Smažené boží milosti s bílým vínem

Moje hodnocení
7x

Naprosto jednoduché a prosté velikonoční cukroví, které bylo součástí prostřených stolů především za dob našich babiček a prababiček. Nicméně náš recept není až tak úplně klasický, protože jsme ho osvěžili trochou bílého vína. Kyselá chuť je totiž nepostradatelná, jinak bychom cítili jenom sladkost.

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

Na smažení

  • olej (nebo sádlo)

Na obalení

Postup přípravy

  1. Máslo nechte odstát v pokojové teplotě, smíchejte se všemi ingrediencemi a uhněťte těsto. Těsto nechte odpočinout v lednici pod fólií 30 min.
  2. Z těsta vyválejte plát a vykrájejte obdélníčky, které uprostřed nakrojte.
  3. Smažte dozlatova v oleji nebo na sádle.
  4. Ještě teplé boží milosti obalte v moučkovém nebo vanilkovém cukru.

PRIMA TIP: Během smažení by se měly boží milosti nafouknout. Pokud se to nedaří, na chvilku je přiklopte pokličkou. A místo bílého vína můžete do těsta použít tuzemák, pokud ho už máte připravený pro koledníky.

Další informace a tipy o kvalitních českých potravinách, včetně originálních receptů, najdete na webu www.akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty