Coolinářka

Šoulet z božohódové kachny

Moje hodnocení
15x

Zbyla vám kachna z hostiny na Boží hod? Připravte si z ní tradiční šoulet, plnohodnotnou večeři pro celou rodinu. Toto židovské voňavé jídlo si zamilujete!

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kroupy properte v cedníku pod tekoucí vodou a dejte je do osolené vody vařit, dokud nezměknou, trvá to asi 50 minut, pokud se voda postupně vypaří, dolejte jí.
  2. Pokud použijete suchý hrách, je třeba ho předem na pár hodin nechat bobtnat ve vodě, pak ho uvažte v osolené vodě doměkka.
  3. Já jsem pro urychlení použila předvařený hrách, ten jsem vařila v lehce osolené vodě asi 15 minut.
  4. Na pánvi na sádle orestujte do lehce zlata na měsíčky nesekané cibule, žlutou i červenou.
  5. Cibuli pak smíchejte uvařeným a slitým hrachem a kroupami, přidejte obrané maso, do směsi nadrťte čerstvý česnek, přidejte majoránku, v cedníku spařený hrášek a společně smíchejte.
  6. Zapékací mísu vytřete sádlem a směs do ní nandejte. Na povrch přidejte pár kousků sádla a dejte zapéct na 200 °C asi na 15–20 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Coolinářka


Přečtěte si také

Recepty