redakce Prima FRESH

Skvělá vaječná tlačenka

Moje hodnocení
68x

Od první republiky po poválečná léta se slavnostní tabule bez vaječné tlačenky neobešla. Pak tak nějak upadla v zapomnění – až si ji uděláte, také se budete ptát, proč se tak stalo. A už to znovu nedopustíte. Se zeleným salátem a čerstvým pečivem je to krásný a lehký jarní oběd a jako pohoštění na párty udělá také velký dojem.

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Formu na srnčí hřbet nebo chlebíčkovou vyložte fólií. Majonézu rozšlehejte se smetanou, osolte ji, opepřete a dochuťte citronovou šťávou.
  2. Želatinu nechte máčet ve studené vodě, až nabobtná, pak ji mírně zahřejte, až se zcela rozpustí. Nechte zchladnout a pak zašlehejte k majonéze. Nakrájejte tři vejce, zbylá nechte v celku.
  3. Na dno formy rozložte polovinu nakrájených vajec, scezené zeleniny, nakrájeného salámu, cibule a okurky a případně nakrájené bylinky. Zalijte polovinou majonézy se želatinou.
  4. Doprostřed vyskládejte celá vejce, přidejte zbytek ostatních surovin a zalijte zbylou směsí. Formu nechte v ledničce chladit asi 3 hodiny, pak tlačenku opatrně vyklopte a podávejte ji nakrájenou na plátky.

Zbyla vám z koledy vejce uvařená natvrdo? Připravte z nich jednoduchou vajíčkovou pomazánku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty