Těsto
- mléko 500 ml
- vejce 4 ks
- hladká mouka 350 g
- mletá skořice 1 lžička
- vaječný koňak 40 ml
- máslo 40 g
- sůl 1 špetka
Dokončení
- rostlinný olej (nebo přepuštěné máslo na smažení)
- hořká čokoláda 300 g
- smetana ke šlehání 200 ml
- banán 3 ks
- med 3 lžíce
- citronová šťáva z 1 citronu
Postup přípravy
- Mléko prošlehejte s vejci a se solí. Přidejte prosátou mouku, skořici, vaječný likér a rozpuštěné máslo. Pomocí metličky dobře promíchejte dohladka a nechte odležet alespoň 30 minut.
- V pánvi rozehřejte trochu oleje nebo přepuštěného másla a z těsta postupně smažte tenké palačinky z obou stran dozlatova.
- Čokoládu rozpusťte v misce nad horkou vodní lázní a poté smíchejte s teplou smetanou. Bánány oloupejte, nakrájejte na plátky a promíchejte s tekutým medem a citronovou šťávou.
- Palačinky podávejte s banány a čokoládovou polevou.
Skořicové palačinky s banánem a čokoládovou polevou 2 Zdroj: iStock