redakce Prima FRESH

Skořicové palačinky s banánem a čokoládovou polevou

Moje hodnocení
16x

Palačinky patří mezi nejjednodušší dezerty. Běžnou variantu s oblíbeným džemem vyměňte za delikátní kombinaci banánů a kvalitní čokolády. Pokud do těsta přidáte voňavou skořici a vaječný likér, obyčejné palačinky se rázem promění v luxusní dobrotu.

6 porcí
60 minut

Těsto

Dokončení

Postup přípravy

  1. Mléko prošlehejte s vejci a se solí. Přidejte prosátou mouku, skořici, vaječný likér a rozpuštěné máslo. Pomocí metličky dobře promíchejte dohladka a nechte odležet alespoň 30 minut.
  2. V pánvi rozehřejte trochu oleje nebo přepuštěného másla a z těsta postupně smažte tenké palačinky z obou stran dozlatova.
  3. Čokoládu rozpusťte v misce nad horkou vodní lázní a poté smíchejte s teplou smetanou. Bánány oloupejte, nakrájejte na plátky a promíchejte s tekutým medem a citronovou šťávou.
  4. Palačinky podávejte s banány a čokoládovou polevou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty