Suroviny
- bílek 1 ks
- cukr krupice (jemný ) 250 g
- mleté mandle (neloupané ) 150 g
- sekané mandle (neloupané ) 100 g
- marcipán 125 g
- mletá skořice 1 lžička
- moučkový cukr (na vyvalování)
- sůl 1 špetka
Poleva
- bílek 1 ks
- moučkový cukr 185 g
Postup přípravy
- Z bílku a soli vyšlehejte tuhý sníh. Postupně k němu zašlehávejte krupicový cukr.
- V misce prohněťte mleté i nasekané mandle, marcipán a skořici a ke směsi zapracujte sníh. Ušlehejte také bílek na polevu a postupně k němu zašlehejte moučkový cukr.
- Troubu předehřejte na 170 °C.
- Pracovní plochu poprašte moučkovým cukrem a rozválejte na ní těsto do výšky asi 6 až 8 mm. Potřete ho polevou a pak z těsta vykrajujte hvězdičky, skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 12 minut, až hvězdičky zpevní.
Skořicové bezlepkové hvězdičky s cukrovou polevou Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD