redakce Prima FRESH

Sekaná z červené čočky a ořechů z Sugar Daddy by Bejzment

Moje hodnocení
11x

V hovězí věříme, hlásá legendární burgrárna Sugar Daddy by Bejzment. Nicméně na své si tu přijdou i vegetariáni. Bezmasá sekaná od Zeda je skvělá, plná čočky a křupavých ořechů. Tak jdeme na to!

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Čočku namočte do studené vody a nechte bobtnat 1 hodinu.
  2. Namelte oříšky a dejte do velké misky. Karotku, celer, cibuli a žampiony nakrájejte najemno nebo je rozsekejte v kuchyňském robotu.
  3. Rozpalte máslo ve větší pánvi, přidejte nasekanou zeleninu a restujte na mírném ohni cca 5 minut.
  4. Do zeleninové směsi přidejte kari a vařte další minutu, stáhněte z tepla a nechte vychladnout.
  5. Sceďte nabobtnalou čočku a vmíchejte do hotové zeleninové směsi. Přidejte mleté ořechy, protlak, vegetariánský worcester, vejce, sůl, nasekanou petrželku a vodu.
  6. Troubu předehřejte na 190 °C. Pekáček nebo pečicí formu vymažte máslem, vložte pečicí papír a hotovou směs rovnoměrně rozetřete.
  7. Sekanou pečte 1 hodinu až hodinu a čtvrt přikrytou hliníkovou fólií. Po upečení nechte sekanou odpočívat 15 minut, otočte a sundejte pečicí papír.
  8. Nakrájejte na cca 2 cm silné plátky a ozdobte čerstvými brusinkami.

PRIMA TIP: Stejný postup lze použít i na masovou variantu, kdy místo čočky přidáte mleté maso v poměru 50 % hovězího a 50 % vepřového.

Máte chuť?

A pokud už vás nebaví vařit doma, objednejte si přímo v restauraci Sugar Daddy by Bejzment, Na Bělidle 31, Praha 5 - Smíchov. Více informací najdete na jejich webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty