Kateřina Saint Germain

Salátové lodičky s tuňákem

Moje hodnocení
7x

Listy salátu little gem připomínají svým tvarem lodičky a přímo si říkají o naplnění. Tuňák se tematicky i chuťově hodí, zvlášť když jeho nevýraznou chuť zpestříte mangem, červenou cibulí a chilli papričkou. Náplň však můžete variovat podle fantazie a sezony, křupavý salát totiž ladí téměř ke všemu.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V rendlíku vařte vejce natvrdo zhruba 7–8 minut od bodu varu.
  2. Tuňáka dejte do mísy. Mango oloupejte a dužinu nakrájejte na kostičky, avokádo rozpulte, vyjměte pecku a vydlabejte dužinu. Nakrájejte ji na kostičky. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Okurku nakrájejte na kostičky. Chilli papričku nasekejte najemno. Vše vsypte k tuňákovi, zakápněte limetovou šťávou, osolte, opepřete a promíchejte.
  3. Uvařená vejce slijte, zalijte je studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Koriandr či petrželku nasekejte najemno a spolu s vejci lehce vmíchejte do tuňákové směsi.
  4. Salát rozdělte na jednotlivé listy a naplňte je tuňákovou směsí.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kateřina Saint Germain

My Cooking Diary Kateřina Saint Germain

Když se Kateřina Lustigová alias Kačí odstěhovala v 19 letech od rodičů se svým přítelem Adamem do vlastní domácnosti, začala se učit vařit a své pokusy a pokroky dokumentovala na Facebooku. Postupem doby přidala blog My Cooking Diary a nejoblíbenější recepty shrnula ve své první stejnojmenné kuchařce. Navazuje na ní svou druhou knihou, ve které představuje stovku vyzkoušených a jednoduchých receptů na každý den, od snídaně po večeři. Převládají jídla vegetariánská, ale na své si přijdou i milovníci masa a tradiční české kuchyně, i když inspirace ze zahraničních cest se do mnoha z nich také vloudila.

www.mycookingdiary.cz


Přečtěte si také

Recepty