Inna Valoušková

Salát s červenou řepou a bulgurem podle Garden & Kitchen

Moje hodnocení
10x

Barevný sytý salát plný zdraví si můžete namíchat po celý rok. Servírujte ho vychlazený nebo teplý, obzvlášť se hodí k vepřovému nebo hovězímu masu nebo jako hlavní zeleninový chod.

4 porce
60 minut

Salát

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Řepu omyjte, osušte, položte na dostatečně velký čtverec alobalu, osolte a zakápněte olivovým olejem. Zabalte do alobalu a pečte v předehřáté troubě doměkka přibližně 1 hodinu.
  2. Mezitím uvařte bulgur – propláchněte ho a zalijte v hrnci 300 ml vroucí vody. Osolte a přiveďte k varu. Vařte zhruba 7–10 minut, pak zakryjte pokličkou a nechte 20 minut odstát.
  3. Upečenou řepu vybalte, nechte zchladnout a pak ji oloupejte a nakrájejte na kousky.
  4. Ve větší misce prošlehejte vidličkou oba druhy octa, med, olej, sůl a pepř. Přidejte kousky řepy, promíchejte a nechte je 30 minut marinovat. Ořechy nasucho opečte na pánvi, až se rozvoní. Nechte je vychladnout a nasekejte nahrubo.
  5. Uvařený bulgur podle potřeby slijte a vsypte do mísy. Přidejte marinovanou řepu, olivy, rozdrobený sýr feta a zakápněte zbylou marinádou. Promíchejte. Posypte ořechy a nadrobno nasekanou petrželkou a podávejte.

PRIMA TIP: Nebojte se namixovat různé barvy řepy, krásně vypadá i žlutá nebo žíhaná.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Inna Valoušková

Garden and kitchen Inna Valoušková

Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné.

www.gkshop.cz


Přečtěte si také

Recepty