Suroviny
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 250 °C.
- Papriky důkladně omyjte a dejte je do zapékací mísy vystlané pečicím papírem.
- Zapékací mísu dejte do trouby a pečte papriky tak dlouho, dokud nezčernají, nemusí být zcela černé, stačí na většině slupky.
- Papriky vyndejte, přendejte je do mísy a mísu obalte potravinovou fólií a čekejte cca 10–15 minut, než se papriky zapaří.
- Z paprik pak stáhněte slupku, vyndejte semínka a nakrájejte je na proužky.
- Kešu ořechy orestujte nasucho na pánvi.
- Do salátové mísy dejte omytý špenát, na něj položte paprikové proužky, rozdrobte fetu a přidejte kešu ořechy.
- Připravte zálivku – smíchejte olivový olej, balzamiko, med a česnek a salát jím zalijte.
- Podávejte s focacciou či jiným dobrým pečivem.
Salát z pečených paprik, se špenátem, fetou a kešu ořechy 2 Zdroj: Milluji