S Klárou v kuchyni: Kulajda s fazolkami

Moje hodnocení
12x

Pokud máte rádi fazolky nakyselo a houbovou kulajdu, zkuste tento lehce kompilační recept, který spojuje to nejlepší z obojího! Zelené fazolky si v polévce zachovají lehkou křupavost, což jí jen prospěje...

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci rozpusťte přepuštěné máslo, přisypte špaldovou mouku a umíchejte růžovou jíšku.
  2. Zalijte 200 ml studené vody a metlou rozšlehejte dohladka. Přilijte 1,2 litru horké vody nebo vývaru a prošlehejte.
  3. Přisypte brambory nakrájené na kostičky, zelené fazolky, které omyjte, odkrojte tuhé konce a nakrájejte na kousky. Přidejte lesní houby nakrájené na plátky. Osolte, opepřete, přihoďte bobkové listy a lžíci cukru. Vařte na mírném ohni 15 minut.
  4. Poté vmíchejte metličkou šlehačku a zakysanou smetanu. Dochuťte vinným octem, případně solí, nechte krátce přejít varem a nakonec vmíchejte nasekaný čerstvý kopr.
  5. Servírujte s vajíčkem, jak ho máte rádi – natvrdo, naměkko nebo se zastřeným.

PRIMA TIP: Můžete použít jen šlehačku nebo jen zakysanou smetanu, v tom případě ale upravte množství octa, aby polévka byla příjemně nakyslá.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty