S Klárou v kuchyni: Kimchi palačinka

Moje hodnocení
5x

Pokud jste propadli kouzlu fermentovaného korejského salátu kimchi, může se vám hodit tento výtečný recept na pikantní palačinku. Je to vlastně taková korejská verze bramboráku, akorát místo brambor použijí kimchi, které je nezbytnou součástí tamní kuchyně. Skvělé jako rychlá večeře nebo party food...

1 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Omáčka

Postup přípravy

Ve větší míse metlou dohladka prošlehejte sezamová semínka, sušený zázvor, chilli pastu gochujang, jarní cibulku, cukr, nasekané kimchi i se šťávou, škrob, mouku a vodu.

Na rozpálenou nepřilnavou pánev (24 cm) cákněte olej a vylijte celý obsah misky. Těsto urovnejte a smažte pozvolna z obou stran dozlatova. Poté vyndejte z pánve a nakrájejte na 8 dílů.

Mezitím ze všech ingrediencí umíchejte omáčku k namáčení.

Palačinku podávejte posypanou jarní cibulkou, případně sezamovými semínky s připravenou omáčkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty