S Klárou v kuchyni: Koprovka s pečenými bramborami

Moje hodnocení
4x

Pokud patříte do tábora milovníků koprové omáčky, určitě řešíte další dilema... S knedlíky a masem nebo s bramborami a vajíčkem? Já doporučuji jarní odlehčení a vyzkoušet zajímavou verzi s dozlatova vypečenými bramborami z trouby.

2 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Uvařené brambory rozkrojte podélně na čtvrtky, dejte do pekáčku, zakapejte olivovým olejem, dochuťte solí a pečte v troubě na 250 stupňů s funkcí grilu dozlatova.
  2. V kastrolu rozpusťte máslo, přisypte hladkou mouku a umíchejte hladkou jíšku, restujte ji za stálého míchání, až bude lehce růžová.
  3. Poté přilijte 2 větší naběračky chladného vývaru a vymíchejte metličkou dohladka. Přilijte další 2 naběračky a rozšlehejte.
  4. Otrhejte lístky kopru a stonky přihoďte do omáčky. Nechte ji provařit 15 minut, poté přilijte šlehačku, a pokud je to třeba, nařeďte omáčku dalším vývarem do spíše řidší konzistence.
  5. Dochuťte solí, cukrem a octem (pokud používáte lihový, stačí ho jen trochu). Z omáčky vyjměte koprové stonky. Nakonec přisypte nasekaný čerstvý kopr.
  6. V rendlíku vedle si uvařte vejce. Pokud máte rádi tekutý žloutek, vložte je do vroucí vody a vařte 7 minut. Pokud raději natvrdo, vařte je 10 minut. Prudce zchlaďte, oloupejte a podávejte s omáčkou a bramborami.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty