S Klárou v kuchyni: Bramboračka s houbami a jarní zeleninou

Moje hodnocení
2x

Bramboračka s houbami patří mezi naše nejoblíbenější polévky a díky zásobám sušených hub se v českých domácnostech vaří celoročně. Když ale začne jarní sklizeň křehké zeleniny, je bezva nápad tento klasický recept trošku vylepšit a hlavně odlehčit.

6 porcí
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do misky dejte sušené houby a zalijte je vroucí vodou, aby byly ponořené a nechte je 10 minut odstát.
  2. Mezitím v hrnci rozpusťte máslo a orestujte na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte mrkev a petržel nakrájené na půlkolečka, nasekaný česnek, řapík celeru na plátky a hlívu nakrájenou na proužky. Restujte, až se zelenina trochu opeče, a pak zasypte hladkou moukou, dobře zarestujte a zalijte horkou vodou.
  3. Polévku metličkou rozmíchejte a přisypte brambory nakrájené na kostky, namočené houby i s nálevem, sůl, pepř, kmín a bobkové listy. Vařte na mírném ohni pod pokličkou 10 minut, poté přihoďte očištěné a rozpůlené kapustičky a cuketu nakrájenou na kostičky. Vařte dalších 5 minut.
  4. Nakonec přisypte mražený hrášek a nasekaný špenát nebo medvědí česnek (nebo obojí). Polévku dochuťte sušenou rozemnutou majoránkou a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty