S Klárou v kuchyni: Čočkový kotlík se zeleninou a čerstvou klobáskou

Moje hodnocení
10x

Když udeří plískanice a začne foukat nepříjemný podzimní vítr, je načase uchýlit se k zahřívacím jídlům, která umějí pohladit na duši. Přesně takový je čočkový kotlík, který je o dost hustší než polévka, ale zase to není žádná suchá kaše, ale pěkně šťavnatý pokrm, plný chutí a vůní.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji orestujte cibuli nakrájenou nahrubo. Mezitím vezměte čerstvé klobásky a vymačkejte ze střívek maso velikosti sousta. Přidejte je k cibuli a osmažte, až se maso zatáhne a lehce opeče dozlatova.
  2. Poté přihoďte mrkev nakrájenou na čtvrtkolečka, papriku na kostičky a řapíky z magoldu na plátky. Po chvíli restování přihoďte rajčata nakrájená na kostičky.
  3. Když pustí šťávu a zelenina se krásně rozvoní, přidejte bokové listy, rajčatový protlak, římský kmín a uzenou i pálivou papriku. Nechte rozvonět a zalijte horkou vodou.
  4. Přisypte propláchnutou čočku a brambory nakrájené na malé kostičky. Osolte, přidejte sušenou saturejku, přiveďte k varu, stáhněte oheň a pod pokličkou vařte 30–35 minut, až bude čočka měkká.
  5. Poté přilijte vinný ocet, případně ještě dochuťte solí a nakonec vsypte nasekané listy mangoldu a libeček.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty