redakce Prima FRESH

Rychlý ovocný koláč s mandlovou drobenkou

Moje hodnocení
8x

Jedna z nejoblíbenějších letních klasik připravovaná v nekonečných obměnách. Ovoce můžete používat podle momentální situace, nejlépe se hodí drobné bobulové. Svěžest náplně nádherně odpíchne křupavá drobenka, kterou mandlové lupínky vystřelí do chuťového sedmého nebe.

1 porce
90 minut

Těsto

Náplň

  • ovoce (drobné ovoce (např. rybíz, borůvky...)) cca 750 g

Drobenka

Postup přípravy

  1. Máslo s cukrem utřete do pěny. Po jednom zatřete vejce, pak citronovou kůru a sůl. Nakonec na střídačku zapracujte mouku promíchanou s práškem do pečiva a mléko. Hutné těsto by mělo pomalu stékat z vařečky. Troubu předehřejte na 170 stupňů.
  2. Na drobenku prohněťte máslo nakrájené na kousky s moukou, cukrem, solí a skořicí. Promíchávejte a prohrabujte prsty, až se vytvoří drobkovitá drobenka, kterou dejte na chvilku do chladu.
  3. Těsto vyklopte na vymazaný a vysypaný plech a plochým nožem nebo stěrkou namáčenou ve studené vodě ho rovnoměrně rozetřete. Hustě poklaďte připraveným ovocem, rovnoměrně posypte drobenkou a mandlovými lupínky a vložte na mřížku postavenou ve středu trouby. Pečte asi 35 až 40 minut, až koláč lehce vyběhne a těsto a drobenka zezlátnou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty