Suroviny
- těstoviny (oblíbené kvalitní ) 500 g
- rajčata (sekaná rajčata v plechovce) 400 g
- rajčatová passata 250 g
- ricotta 150 g
- smetana (krémová,15 % tuku) 250 g
- olivový olej (např. Borges) 50 g
- česnek 1 stroužek
- bazalka (hrst čerstvé )
- cherry rajčata (na ozdobu)
- strouhaný parmazán (dle chuti)
- uzená sůl (vločky,volitelné)
- pepř
- sůl
Postup přípravy
- Olivový olej nalijte do hlubší pánve popřípadě středního hrnce a zahřejte jej.
- Poté k němu přidejte sekaná rajčata a passatu a také prolisovaný česnek.
- Vše osolte, opepřete a provařte.
- Nyní přichází čas na ricottu a smetanu, dejte obojí do hrnce a vše důkladně promíchejte.
- Omáčku ochutnejte a podle chuti dosolte případně přidejte ještě pepř.
- Těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu.
- Ihned po uvaření je smíchejte s omáčkou.
- Servírujte na talíři spolu s cherry rajčaty, nasekanou bazalkou a strouhaným parmezánem.
Rychlá večeře: Těstoviny s krémovou rajčatovou omáčkou 2 Zdroj: Milluji