Slepičárna blog

Řízek s bramborovým salátem

Moje hodnocení
6x

Není nad krásně křupavý, zlatavý a poctivě usmažený řízek. Někdo má rád kuřecí, jiní si rádi dopřejí variantu z vepřového. A co k němu nemůže chybět? No přece bramborový salát! :)

4 porce
90 minut
česká

Suroviny

Bramborový salát

Postup přípravy

  1. Nakrájejte plátky krkovice, přes pevnou potravinářskou fólii je klouby prstů natlučte. Maso osolte, opepřete a vetřete sušený česnek.
  2. Připravte si trojobal. Krkovice obalte nejdříve v hladké mouce, pak ve vajíčku vyšlehaném se solí, pepřem, hořčicí a smetanou. Nakonec maso obalte ve strouhance.
  3. Řízky smažte ponořené v pánvi na mixu sádla s olejem dozlatova z obou stran.
  4. Troubu předehřejte na 100 °C, plech vyložte plátky chleba a navrch rozložte smažené řízky. Vložte do trouby a nechte ještě asi 10 minut dojít. Řízky zůstanou krásně šťavnaté.
  5. Řízky podávejte s citronem, bramborovým salátem a nasekanou petrželkou.
  6. Bramborový salát: Brambory i se slupkou uvařte na skus. Podle velikosti se čas různí, mě to trvalo asi 40 minut. Slijte a nechte je vychladnout. Pak brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Přendejte je do větší mísy.
  7. Oloupejte mrkve, celer a petržele, nakrájejte na menší kostičky a uvařte na skus ve vodě. Poté je slijte do cedníku, nechte je okapat a vychladnout.
  8. Oloupané šalotky, okurky nadrobno nakrájejte. Uvařte vejce, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Přidejte do mísy a promíchejte.
  9. Zlehka vmíchejte majonézu, hořčici, dochuťte solí a pepřem. Mísu přikryjte potravinářskou fólií a nechte salát v chladu ideálně přes noc uležet. Pak jej ještě promíchejte a případně dochuťte ještě solí a pepřem. Podávejte s řízkem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Slepičárna blog


Přečtěte si také

Recepty