redakce Prima FRESH

Retro lahůdka: Domácí ruské vejce

Moje hodnocení
26x

Historkami obložené retro prý kdysi vzniklo jako z nouze ctnost v jednom bistru „na tom pražským václaváku“ a přídomek ruské dostalo kvůli zařazení do databáze papaláši schválených pokrmů. To by vás asi k jeho reinkarnaci nenaladilo, ale když sáhnete pro vejce pod domácí slepičku, do domácí majonézy na vlašáček zamícháte dobrý olej, pro čerstvý rohlíček skočíte do rodinné pekárny, získá tahle klasika mnohem sympatičtější image. Často se podává na větších sešlostech, například na Silvestra, proto uvádíme větší množství.

10 porcí
30 minut
česká

Suroviny

  • vejce (uvařená ne úplně natvrdo) 5 ks

Vlašský salát

K podávání

Postup přípravy

  1. Na salát nakrájejte brambory, mrkev, celer, šunkový salám a okurky na jemné nudličky. V míse je promíchejte s hráškem (ten předem povařte asi 3 minuty ve vroucí vodě a pak propláchněte studenou), majonézou, hořčicí a dochuťte. Salát nechte v chladu odležet.
  2. Před podáváním rozdělte salát na talířky, posaďte na něj půlku vejce, přelijte ho majonézou prošlehanou s trochou láku a ozdobte. Správné retro je plátek salámu stočený do kornoutku, proužek kapie a kudrnatá petrželka…Podávejte s čerstvým rohlíkem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty