redakce Prima FRESH

Recept na domácí nudle do polévky jako od babičky

Moje hodnocení
13x

My víme, nudlí si dnes můžete koupit hotových, kolik chcete. Ale když jednou zkusíte ty domácí, pochopíte ten rozdíl. Však si také všichni pamatujeme, jak báječné byly domácí nudle v polévce na návštěvě u babičky...

6 porcí
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Do mouky v míse udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce.
  2. Přidejte asi 1 lžíci vody, špetku soli a vidličkou rozmíchejte.
  3. Těsto vyklopte na vál, hněťte ho s další moukou, až vznikne tuhé těsto. Rozválejte ho na co nejtenčí placku a nechte asi 5 minut schnout.
  4. Pak placku rozkrájejte nejprve na pruhy asi 4 cm široké, složte je na sebe a ostrým nožem odkrajujte co nejtenčí nudle.
  5. Rozložte je na lehce moukou poprášenou utěrku a nechte zaschnout. Nudle pak zavářejte do polévky (nebo je uvařte zvlášť jen ve vodě, rozdělte do talířů a zalijte polévkou. Zcela suché nudle pak uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě.

Vyzkoušejte také recept na výtečné játrové knedlíčky do polévky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty