Pudinkoví šneci z listového těsta

Moje hodnocení
6x

Rádi pečete z listového těsta a hledáte inspiraci na další recepty? Máme pro vás perfektní nápad, pudinkové šneky. Z domácího těsta jsou zdaleka nejlepší, recept na něj tu také najdete!

16 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Rozinky namočte do rumu nebo vlažné vody, pokud nechcete použít tuzemák.
  2. Pudink připravte podle návodu s mlékem a cukrem a nechte jej vychladnout – musí být opravdu chladný!
  3. Troubu předehřejte na 200 °C.
  4. Těsto rozválejte do velkého obdélníku.
  5. Na těsto rovnoměrně rozprostřete vychladlý pudink a na něj dejte okapané rozinky. Na jeden konec pudink nedávejte, protože při zamotání se tam dostane sám a nevyteče.
  6. Poté těsto zabalte jako roládu a nakrájejte ostrým nožem jednotlivé kousky cca 1,5–2 cm tlusté.
  7. Šneky přendejte na plech.
  8. Potřete je rozkvedlaným vajíčkem a dejte péct na 20 minut.
  9. Po upečení nechte na plechu vychladnout a před podáváním posypejte moučkovým cukrem.

PRIMA TIP: Pokud nejíte rozinky, dejte místo nich čokoládové pecky či kousky čokolády.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty