Suroviny
Masové kuličky
- mleté maso (mix ) 350 g
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- žloutek 1 ks
- strouhanka 1 lžíce
- petrželka (čerstvá )
- olivový olej (na smažení)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Na olivovém oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli do světlo zlaté barvy.
- Do hrnce dejte nakrájenou mrkev, brambory a zelí, přidejte osmahnutou cibulku, vše zalijte vývarem kuřecím či zeleninovým a přiveďte k varu.
- Mezitím na rajčatech udělejte křížek a spařte vařicí vodou, poté je oloupejte a pokrájejte na kousky. Přidejte k vroucí polévce (nebo můžete zvolit plechovku rajčat). Polévku vařte 10 minut.
- Mezitím připravte směs na kuličky. Cibuli a petrželku pokrájejte nadrobno a přidejte k masu a promíchejte. Dále přidejte žloutek, strouhanku, sůl a pepř a vše pořádně promíchejte. Poté tvarujte kuličky.
- Do vroucí polévky vhoďte kuličky a vařte 15–20 minut. Nakonec polévku dochuťte solí, pepřem, lžičkou cukru a vmíchejte kysanou smetanu a nasekaný kopr.
- Polévka je skvělá s čerstvým pečivem.
Polévka z mladého zelí a rajčat s masovými kuličkami 2 Zdroj: Garden & Kitchen