Pohanka s restovanými houbami a rukolou

Moje hodnocení
10x

Pohanka patří mezi prokazatelně zdravé potraviny s obsahem rutinu, který je velmi důležitý pro zdraví cév. Navíc je přirozeně bezlepková. Při správné přípravě je velmi chutná a má nevšední oříškovou chuť. Zkuste ji připravit s houbami a svěží rukolou a podávejte jako přílohu nebo jako bezmasé jídlo se salátem.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Pohankové kroupy properte ve studené vodě a nechte okapat. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, očištěné houby na plátky.
  2. Houby orestujte na oleji, přidejte cibulku s česnekem a za stálého míchání je nechte zpěnit. Podlijte 100 ml vývaru a poduste do změknutí. Pohanku orestujte na oleji, poté přilijte 300 ml zeleninového vývaru, citronovou šťávu a osolte. Pohanku vařte 3 minuty a 30 minut ji nechte dojít.
  3. Houbovou směs smíchejte s pohankou a dochuťte solí a pepřem. Nakonec vmíchejte rukolu, která jídlu dodá charakteristickou chuť.

PRIMA TIP: K přípravě receptů můžete použít směs lesních hub, mimo sezonu se hodí hnědé žampiony nebo hlíva ústřičná.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Probio.cz


Přečtěte si také

Recepty