Karolína Fourová

Perfektní způsob, jak odstartovat den: Ovesná kaše s horkým ovocem

Moje hodnocení
7x

Začít den teplou snídaní je obzvlášť v zimě velmi příjemné. Kaše z ovesných vloček vás na dlouho zasytí a díky své přirozené sladkosti i ukojí mlsnou. Navíc mlsáte zdravě, zvlášť když kaši doplníte ovocem, oříšky nebo semínky. Granola kaši ozdobí a zároveň jí dodá křupavost. Občas se ozývají hlasy, že vločky vařené v mléce se špatně tráví, ale důvodem bývá spíš nesnášenlivost mléka než tato kombinace. Ta je totiž výživově mnohem hodnotnější, obsahuje komplexní sacharidy, bílkoviny, vápník a vlákninu.

1 porce
30 minut

Suroviny

  • ovoce (směs mražených ostružin, višní a černého rybízu) 100 g
  • voda 50 ml
  • ovesné vločky (celé nebo jemné ) 4 lžíce
  • mléko (polotučné ) 200 ml
  • máslo (ořechové ) 1 lžička
  • granola (domácí ) 1 lžíce
  • sůl 1 malá špetka

Postup přípravy

  1. V rendlíku povařte ovoce s vodou, aby se ohřálo, ale nerozvařilo. Odstavte a zakryjte pokličkou, aby ovoce nevychladlo.
  2. Vločky vsypte do kastrůlku, zalijte mlékem a lehce osolte. Za občasného míchání přiveďte k varu, snižte teplotu a povařte 1–2 minuty do zhoustnutí.
  3. Kaši dejte do misky a podávejte s rozvařeným ovocem, ořechovým máslem a granolou.

PRIMA TIP: Kaši zjemněte lžící bílého jogurtu, vmíchejte do ní tvaroh, nebo ji připravte s rostlinným mlékem. Zkoušet můžete také různé druhy vloček.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Karolína Fourová

Karolína Four Karolína Fourová

Výživa člověka se stala jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Díky internetu a sociálním sítím, kde má možnost sdílet kdokoliv cokoliv, a to hned, se výživové mýty šíří rychlostí blesku. Orientovat se v džungli protichůdných doporučení je složité a poznat pravdu ještě složitější. Výživa přitom zásadním způsobem ovlivňuje náš život i naši budoucnost. Výživová specialistka Karolína Fourová se proto rozhodla srozumitelně sepsat základní principy stravování. Ve své knize představuje jednotlivé složky výživy a jejich úkol v lidském organismu. Naučí vás číst správně obaly potraviny, vybírat si ty prospěšné. Přidává i svých 40 oblíbených receptů, ve kterých si získané znalosti rovnou ověříte.

www.karolinafour.cz


Přečtěte si také

Recepty