Jana Dukátová pro MORA

Pečený pstruh na másle s hráškovým pyré

Moje hodnocení
8x

Tato rybí klasika prostě nadchne i toho, kdo se sladkovodními rybami teprve začíná. A je i skvělou cestou, jak naučit děti jíst zdravě a do jídelníčku přidat ryby v jiné podobě, než jako mražené kostky známé pod krycím názvem filé. Jako přílohu podávejte krásně zelené pyré z hrášku.

2 porce
60 minut

Hráškové pyré

Pstruh

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte hráškové pyré. V kastrůlku rozehřejte máslo a nechte na něm lehce zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidejte hrášek, mírně podlijte vodou a nechte chvíli podusit, dokud nebude hrášek měkký. Pak přidejte smetanu, sůl, pepř a nechte přikryté zhruba 5 minut povařit. Nakonec vše za pomocí tyčového mixéru rozmixujte na hladké pyré.
  2. Pstruhy omyjte a důkladně osušte. Po bocích je několikrát nařízněte, osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte plátek másla, bylinky a plátek citronu.
  3. Na plotně rozpalte velkou pánev se silným dnem. Rozpusťte na ní dva plátky másla a orestujte pstruhy. Restujte zhruba 2 minuty z každé strany.
  4. Nakonec pstruhy vložte do zapékací mísy, položte na ně plátky másla a plátky citronu. Pečte v předem předehřáté troubě na 180 °C zhruba 15 minut. Po upečení podávejte s čerstvými bylinkami, plátky citronu a hráškovým pyré.

Mora plná života

Tento recept připravila ambasadorka značky MORA šampiónka Jana Dukátová – špičková slovenská kajakářka a mistryně světa.

MORA a příjemné chvíle s rodinou patří dohromady už bezmála dvě stě let. A protože dobré jídlo a pečení ve většině rodin nemůže chybět, přichází MORA s celoroční akcí, kdy zákazníci získají při koupi jakékoliv vestavné trouby MORA 10 balení mouky zdarma až domů. A k setu vybraných vestavných spotřebičů osmidílnou kolekci kvalitního nerezového nádobí v hodnotě 4 990 Kč zdarma. Více o akcích na www.mora.cz v sekci „Promo Akce“.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jana Dukátová pro MORA


Přečtěte si také

Recepty