Kate McMillan / Rychlé večeře pro školáky

Pečené tofu se zelenými fazolovými lusky, houbami shiitake a arašídovou omáčkou

Moje hodnocení
6x

Toto je jednoduchý recept ve stylu „smíchej a upeč“, který se peče v troubě na jednom plechu, takže úklid je otázkou chvilky. Krémová arašídová omáčka bude chutnat dětem i dospělým a její příprava je velmi snadná. Stačí smíchat pár přísad a není k tomu zapotřebí sporák ani mixér. Podávejte toto jídlo s hnědou rýží nebo ho smíchejte s nudlemi udon.

4 porce
60 minut
asijská

Suroviny

Arašídová omáčka

Postup přípravy

  1. Na talíř dejte 3 papírové utěrky a na ně položte tofu. Na tofu dejte další 3 papírové utěrky a další talíř. Horní talíř pak zatižte nějakým těžkým předmětem, například hrncem. Nechte tofu 5 minut odležet. Vyměňte papírové utěrky a celý postup ještě jednou opakujte. Po odstranění přebytečné vlhkosti tofu zkaramelizuje v marinádě. Nakrájejte ho na 2 cm velké kostičky.
  2. Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, ocet, zázvor a česnek. Přidejte tofu, zelené fazolové lusky a houby a všechny přísady důkladně promíchejte. Nechte 30 minut marinovat při pokojové teplotě a několikrát promíchejte.
  3. Předehřejte troubu na 200 °C. Na pečicí plech dejte alobal. Rozprostřete na něj tofu, zelené fazolové lusky a houby do jedné vrstvy a pečte zhruba 30 minut. Zhruba v polovině pečení promíchejte. Pečte, dokud tofu na okrajích nezkaramelizuje a zelenina nezměkne, ale stále si bude udržovat svůj tvar a konzistenci.
  4. Zatímco se peče tofu a zelenina, připravte arašídovou omáčku. V misce smíchejte arašídové máslo, sójovou omáčku, sezamový olej a ocet. Přidejte horkou vodu a míchejte, dokud omáčka nebude hladká a krémová.
  5. Rozdělte tofu na 4 talíře a podávejte s arašídovou omáčkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kate McMillan / Rychlé večeře pro školáky


Přečtěte si také

Recepty