Nádivka
- rohlík 5 ks
- mléko 100 ml
- citron (bio ) 1/2 ks
- česnek 2 stroužky
- jarní cibulka 1 ks
- hladkolistá petržel (malý svazek )
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Na nádivku nakrájejte rohlíky na kostky a nechte je volně několik hodin oschnout.
- Potom je zalijte mlékem, vymačkejte na ně šťávu z poloviny citronu a potom citron nasekejte na drobné kousky a také přidejte k rohlíkům.
- Česnek společně s cibulkou a petrželkou nasekejte nadrobno a přidejte k nádivce.
- Potom vše osolte, opepřete a společně promačkejte, aby vznikla kompaktní hmota.
- Kuře očistěte, po celém povrchu osolte, přidejte pepř a sladkou papriku.
- Na dno pekáče nasypte očištěné a na kostky nakrájené brambory. Na ně položte kuře, které naplňte nádivkou. Pokud nějaká zbyde, udělejte z ní drobné kuličky a přidejte je k bramborám.
- Navrch kuřete rozložte na tenké plátky nakrájený citron, zbytek případně okolo a navrch ještě položte kousky másla.
- Vše podlijte trochou vody, přiklopte a pečte na 180 °C asi hodinu, potom sundejte pokličku a dopékejte dozlatova.
Pečené citronové kuře se svěží nádivkou 1 Zdroj: S vášní pro jídlo